Tarwekiem olie, kp

Artikel info: Triticum vulgare
Afmetingen: 100 ml



Tarwekiem olie (Triticum vulgare) - kp

grondmateriaal: tarwekiemen
extractie: koude persing

Eigenschappen
- aroma: krachtig, als graan
- smaak: als graan
- kleur: goudgeel tot bruin
- helder bij kamertemperatuur; troebel bij koudere temperaturen

Karakteristieken
- dik
- zwaar
- vet
- spreidt zich gemakkelijk uit (meng met een lichtere basis olie)

Werking
- voedt de huid
- maakt de huid zacht en soepel
- stimuleert de micro-circulatie
- versterkt het onderhuidse bindweefsel
- bevordert het stofwisselingsproces
- helpt bij de aanmaak van nieuwe huidcellen

Toepassingen
aanbevolen bij:
- droge huid
- oudere huid
- rimpels
- eczeem
- psoriasis
- littekens en striae
- cellulitis
- gebarsten of gebroken huid, vooral op handen en voeten (meng met Sheabutter)

Diversen
- rond de ogen: ok.
- geschikt voor alle types huid
- hoofdbestanddelen: linolzuur (55% tot 60%), linoleenzuur (5% tot 10%), oleinezuur, palmitinezuur; hoog gehalte aan vitamine E
- houdbaarheid: ongeveer 1 jaar na opening van de fles (in de koelkast bewaren)
- verlengt de houdbaarheid van andere olien (indien hiermee vermengd in een verdunning van 5% tot 10%)
- niet gebruiken bij een vette huid of acne
- kan als preventief gebruikt worden bij zwangerschap om striae-vorming tegen te gaan
- wordt veel gebruikt in de cosmetica industrie voor huid- en haarverzorgingsproducten en in de farmaceutische industrie als bron van vitamine E
- tarwekiem olie puur is een 'zware' olie: bij voorkeur combineren met andere, lichtere olien zoals Amandel olie of Macadamia olie (aanbevolen verdunning: 10% tot 15%)
- langdurig of overmatig gebruik kan tot uitdroging van de huid leiden


copyright: Airdancer CV.
tekst en beschrijving samengesteld door Luc Verheijden in samenwerking met het team van Airdancer.


1503511 bezoekers (3299946 hits) sinds 2-8-2010
Powered by webXpress