Macadamia olie, kp

Artikel info: Macademia ternifolia
Afmetingen: 100 ml



Macadamia olie (Macadamia ternifolia) - kp

grondmateriaal: de rijpe zaden (noten) van de Macadamia boom
extractie: koude persing

Eigenschappen
- aroma: noot-achtig, zoet
- smaak: neutraal
- kleur: geel tot goudgeel

Karakteristieken
- dik
- spreidt zich gemakkelijk uit
- wordt snel opgenomen door de huid

Werking
- vochtinbrengend
- voedt de huid
- maakt de huid zacht en soepel
- helpt bij de aanmaak van nieuwe huidcellen
- remt infecties af
- biedt bescherming tegen de zon

Toepassingen
aanbevolen bij:
- oudere huid
- droge huid
- rimpels
- door de zon verweerde huid
- eeltplekken en verharde huid
- ontstekingen
- gespannen spieren

Diversen
- macadamia olie bevat een hoog gehalte aan palmitoleenzuur, een substantie die ook in het talg voorkomt: net als jojoba lijkt ook deze olie qua eigenschappen veel op talg (zie 'Jojoba olie')
- talg productie neemt af naarmate we ouder worden, met als gevolg dat de huid droger wordt
- macadamia olie wordt vooral aanbevolen voor de oudere, droge huid
- kan gebruikt worden bij alle types huid (ook baby’s en kleine kinderen)
- verhoogt de opname van aromatische olien door de huid
- hoofdbestanddelen: enkelvoudig onverzadigde vetzuren (ca 60% oleinezuur en tot 25% palmitoleenzuur), vitamines A,B en E en mineralen
- ook goed voor droge haren en gespleten haarpunten
- houdbaarheid: tot een jaar indien goed afgesloten op een koele, donkere plek bewaard
- wordt veel gebruikt in de cosmetica industrie


copyright: Airdancer CV.
tekst en beschrijving samengesteld door Luc Verheijden in samenwerking met het team van Airdancer.


1551688 bezoekers (3392721 hits) sinds 2-8-2010
Powered by webXpress