Teunisbloem olie, rf

Artikel info: Oenothera biennis



Theunisbloem olie (Oenothera biennis) - rf

grondmateriaal: zaad
extractie: koude persing, vervolgens geraffineerd

Eigenschappen
- aroma: mild
- smaak: zoetig
- kleur: lichtgeel

Karakteristieken
- zacht
- dun
- spreidt zich gemakkelijk uit
- wordt gemakkelijk opgenomen door de huid
- laat een heel lichte film achter op de huid

Werking
- vochtinbrengend
- maakt de huid zacht en soepel
- helpt bij de aanmaak van nieuwe huidcellen
- reguleert de talg productie
- kalmerend

Toepassingen
aanbevolen bij:
- droge huid
- oudere huid
- rimpels
- jeuk
- huidschilfers
- eczeem
- psoriasis
- acne
- ontstekingen
- kneuzingen
- artritis en reumatiek
- littekens
- hyperactieve kinderen

Diversen
- uitstekende vochtinbrengende olie
- de anti-verouderings creme: heel bekende en veel gebruikte olie voor de ouder wordende huid
- ook voor roos, droge haren en voor haren die hun glans verloren hebben
- langdurig gebruik kan tot uitdroging van de huid leiden, daarom bij voorkeur vermengen met andere basis olien, zoals Amandel olie, Macadamia olie en Sesam olie (aanbevolen verdunning: 10% tot 20%)
- hoofdbestanddelen: bevat een hoog gehalte aan GLA (tot 15% gamma-linolenic acid), linolzuur, oleinezuur, vitamine F
- houdbaarheid: tot 3 maanden na opening van de fles (in de koelkast bewaren en niet verhitten)
- meng met een andere basis olie om de houdbaarheid te verlengen (bv. Tarwekiem olie)
- wordt veel gebruikt in de cosmetische industrie voor de productie van huidverzorgingsmiddelen


copyright: Airdancer CV.
tekst en beschrijving samengesteld door Luc Verheijden in samenwerking met het team van Airdancer.


1551763 bezoekers (3392800 hits) sinds 2-8-2010
Powered by webXpress