Perzikpit olie, rf

Artikel info: Prunus persica
Afmetingen: 100 ml



Perzikpit olie (Prunus persica) - rf
synoniemen: Amygdalus persica, Persica vulgaris

grondmateriaal: perzik pitten
extractie: koude persing, vervolgens geraffineerd

Eigenschappen
- aroma: zwak
- smaak: mild, als perzik
- kleur: lichtgeel tot geel

Karakteristieken
- iets rijker en voller dan abrikozen olie en amandel olie
- zacht
- niet vet
- spreidt zich gemakkelijk uit
- wordt snel opgenomen

Werking
- vochtinbrengend
- voedt de huid
- maakt de huid zacht en soepel
- versterkt het huidweefsel
- helpt bij de aanmaak van nieuwe huidcellen

Toepassingen
aanbevolen bij:
- droge huid
- schrale huid
- gevoelige huid
- oudere huid
- huidontstekingen
- eczeem
- kloofjes
- rimpels

Diversen
- rond de ogen: ok.
- geschikt voor baby’s
- uitstekende olie voor gezichtsmassages
- ook goed voor droge haren en gespleten haarpunten
- kan naast bovengenoemde toepassingen gebruikt worden op alle huidtypes
- hoofdbestanddelen: bevat een hoog gehalte aan onverzadigde vetzuren met name oleinezuur en linolzuur; verder ook palmetinezuur en vitaminen A en E
- houdbaarheid: door het groot percentage onverzadigde vetzuren kan deze olie snel bederven; goed afsluiten en op een koele en donkere plek bewaren
- lijkt veel op abrikozen olie en amandel olie
- goed te combineren met aromatische olien
- wordt veel gebruikt in de cosmetica industrie: zeep, zalf, crème, shampoo


copyright: Airdancer CV.
tekst en beschrijving samengesteld door Luc Verheijden in samenwerking met het team van Airdancer.


1503490 bezoekers (3299924 hits) sinds 2-8-2010
Powered by webXpress