Jojoba olie, kp

Artikel info: Simondsia california
Afmetingen: 100 ml



Jojoba olie (Simmondsia chinensis) - kp
synoniem: Simmondsia californica

grondmateriaal: de rijpe zaden van de Jojoba plant
extractie: koude persing

Eigenschappen
- aroma: licht, aangenaam
- smaak: neutraal
- kleur: geel tot goudgeel

Karakteristieken
- medium dik
- rijke olie
- wordt gemakkelijk opgenomen door de huid
- dringt diep door

Werking
- vochtinbrengend
- voedt de huid
- maakt huid en poriën zacht
- stabiliseert de zuurgraad van de huid (Ph)
- beschermt tegen infecties
- biedt bescherming tegen de zon

Toepassingen
aanbevolen bij:
- droge huid
- verweerde huid (wind en zon)
- gevoelige huid
- oudere huid
- huidontstekingen
- acne
- eczeem, psoriasis
- arthritis en reumatiek
- littekens en striae
- cellulitis
- huidirritaties

Diversen
- jojoba olie is niet echt een olie, maar een vloeibare was
- hij blijft heel lang goed
- verlengt de houdbaarheid van andere olien, indien hiermee gemengd
- hij is heel goed voor de huid: qua eigenschappen lijkt hij veel op talg, de natuurlijke substantie die wordt afgescheiden door de talgklieren van de huid (talg beschermt de huid tegen uitdroging en tegen infecties)
- Jojoba olie kan op alle types huid gebruikt worden
- het is een ideale vochtinbrenger
- hij is heel geschikt voor huidontstekingen en voor ontstekingen in spieren en gewrichten, dankzij de werking van het aanwezige myristicine zuur
- dit maakt jojoba een goede olie voor gebruik in combinatie met andere olies of crèmes voor ontstekingen in de huid en in de spieren en gewrichten
- hij heeft een diep-zuiverende werking op de poriën van de huid
- gebruik rond de ogen: ok.
- kan als preventief gebruikt worden bij zwangerschap om striae-vorming tegen te gaan
- wordt ook gebruikt in haarverzorgingsproducten of vermengd met shampoo of conditioner voor droog of dof haar en roos
- kan aan hoge temperaturen worden blootgesteld
- wordt dik bij koude temperaturen (weer opwarmen tot kamertemperatuur)
- gebruik in een 10% verdunning indien vermengd met andere olien
- de naam 'jojoba' is een verbastering van het indiaanse 'jojowi' (Zuidwestelijke Verenigde Staten)


copyright: Airdancer CV.
tekst en beschrijving samengesteld door Luc Verheijden in samenwerking met het team van Airdancer.


1507565 bezoekers (3306599 hits) sinds 2-8-2010
Powered by webXpress