Karwij olie

Artikel info: Carum carvi
Levertijd: Voorraad


Karwei olie (Carum carvi)

Eigenschappen
- aroma: zoet, scherp, warm, kruidig, 'als roggebrood'
- kleur: helder tot lichtgeel
- consistentie: dun
- extractie: stoomdistillatie


Toepassingen
Algemeen:
Karwei olie heeft een sterk verwarmende werking en kan daarom bij de onderstaande klachten het beste worden gebruikt als ze samengaan gaan met gevoelens van kou en gebrek aan energie

in aromatherapie vervult Karwei olie een ondersteunende rol in de volgende situaties:

geest en zenuwstelsel
- zenuwspanningen, gejaagdheid, stress en geestelijke uitputting

luchtwegen
- verkoudheid, asthma en bronchitis met hoesten en wit of doorzichtig slijm

spijsverteringssysteem
- indigestie met winderigheid, pijn en krampen in maag en darmen

gynecologisch systeem
- pijn en krampen voor of tijdens de periode met hoofdpijn, misselijkheid, geïrriteerdheid en andere menstruatie-gerelateerde klachten
- stimuleert de aanmaak van moedermelk; door de borstvoeding worden de geneeskrachtige eigenschappen van deze olie doorgegeven aan de baby en voorkomt ook hier problemen met de spijsvertering (let wel op de dosering!)

Dosering en Applicatie
- verdamper
- huid: maximaal 10 druppels per theelepel basis olie (verhoudingsgewijs is dit 10% van de olie)
- bad: 10 druppels, vermengd met een emulgator (bv. badolie of baddouche)

Contra-indicatie en waarschuwing
- kan in sommige gevallen bij overmatig of langdurig gebruik huidirritatie veroorzaken
- vermijd bij zwangerschap

Diversen
- goed te combineren met aromatische olie van anijs, basilicum, dille, fennel, gember, kamille, lavendel, jasmijn, sinaasappel
- wordt veel gebruikt in de parfum- en cosmetica industrie.


copyright: Airdancer CV.
tekst en beschrijving samengesteld door Luc Verheijden in samenwerking met het team van Airdancer.


1487088 bezoekers (3272445 hits) sinds 2-8-2010
Powered by webXpress