Eucalyptus olie, radiata

Artikel info: Eucalyptus radiata
Levertijd: VoorraadEucalyptus olie, radiata (Eucalyptus radiata)

Algemeen

Eucalyptus radiata heeft vrijwel dezelfde eigenschappen als Eucalyptus globulus. Een van de belangrijkste verschillen is de aanwezigheid van 'piperitone' in e. radiata, waardoor deze olie een zachtere en zoetere geur heeft die aangenamer aanvoelt dan de olie van e. globulus. De olie van eucalyptus radiata is dan ook beter geschikt voor kinderen en huisdieren. Hij kan in elk geval langer worden gebruikt zonder ongewenste neveneffecten te veroorzaken. Intern gebruik blijft echter een No! No!

 


Toepassingen
in aromatherapie vervult de olie van Eucalyptus radiata een ondersteunende rol in de volgende situaties:

- gelijk aan eucalyptus globulus

Afgezien van persoonlijke voorkeur is deze olie misschien beter geschikt voor aandoeningen van de luchtwegen, omdat hij langer en meer intensief gebruikt kan worden, ook door kinderen en huisdieren. Hetzelfde geldt natuurlijk voor gebruik op de huid, bij pijnlijke gewrichten en als deodorant en desinfecteer middel.

Ook deze olie is verkoelend, dus is het raadzaam hem alleen te gebruiken bij aandoeningen die gepaard gaan met koorts en oververhitting (zie de beschrijving van eucalyptus globulus olie).

De chemische structuur van eucalyptus radiata olie maakt hem zeer geschikt voor gebruik in combinatie met andere munt olien.copyright: Airdancer CV.
tekst en beschrijving samengesteld door Luc Verheijden in samenwerking met het team van Airdancer.

1506380 bezoekers (3304515 hits) sinds 2-8-2010
Powered by webXpress